Volledig scherm
Neede Oudestraat reparatie wegdek © Rieta van der Linde

Stenen Oudestraat Neede ‘rammelen’ nog steeds

NEEDE - Wat gaan burgemeester en wethouders van Berkelland doen aan de 'rammelende’ stenen in de Oudestraat in Neede? Dat vraagt CDA-raadslid Maikel van der Neut zich af. 

Vorige week werd in Neede de zogenoemde transformatie-visie voor de Oudestraat in Neede gepresenteerd. Hierin staan tal van plannen om leegstand tegen te gaan, verpaupering te voorkomen en de leefbaarheid en het imago van het Needse centrum te versterken. Het gaat om een lange-termijnvisie tot 2030.

„Maar het presenteren van de transformatievisie zal vermoedelijk niet direct leiden tot het aanpakken van de Oudestraat zelf”, stelt CDA-raadslid Maikel van der Neut. „De huidige conditie van de straat en de inrichting laat al jaren te wensen over en geeft de Oudestraat een verpauperde aanblik.”

In schriftelijke vragen aan het college vraagt Van der Neut zich af wat B en W op korte termijn gaan doen aan de ‘rammelende klinkers’ in de Oudestraat. Het college bevestigt dat dit een terugkerend probleem is. „Dit heeft te maken met hoe de stenen zijn gefundeerd. Er hebben al diverse herstratingswerkzaamheden plaatsgevonden. Nu zijn er weer twee locaties die onze aandacht hebben. Omdat we nu in de winterperiode zitten, verwachten we pas in het voorjaar met de herstelwerkzaamheden te kunnen starten”, aldus het college in het antwoord op de vragen.

Achterhoek