Volledig scherm
PREMIUM
Het UWV. © ANP

Sterkste daling WW in Achterhoek

DOETINCHEM / WINTERSWIJK - De afgelopen twaalf maanden daalde het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek met 20,4 procent sterker dan landelijk. Het was zelfs de sterkste daling van alle 35 arbeidsmarktregio's in Nederland. Dat heeft het UWV bekend gemaakt.

Ook in verhouding tot de beroepsbevolking ligt het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek lager dan landelijk. Dit is een indicatie voor de lage werkloosheid in de regio. In de Achterhoek daalt het aantal WW 'ers sterker dan gemiddeld in Nederland. Eind september telde de Achterhoek 3.277 mensen met een WW-uitkering. Dat zijn er 842 minder dan een jaar geleden, wat volgens het UWV een daling betekent van 20,4 procent. Landelijk lag de daling op 14,7 procent.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
    PREMIUM
    Video

    Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

    Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.

Achterhoek