Stoere bikers rijden voor de Twentse Wens Ambulance: ‘Ze hebben een hart van goud’

VideoREKKEN - Rijden voor Geluk. Meer dan 162 choppers, trikes en andere motoren doen zondag in Rekken mee aan een Achterhoekse toertocht voor de Twentse Wens Ambulance.

Zwarte, lederen kleding, tatoeages op de gespierde bovenarmen, grote snorren, zonnebrillen en brullende motoren en trikes. Born to be wild, schalt uit de luidsprekers op de parkeerplaats bij Kerkemeijer in Rekken, waar meer dan 162 choppers, trikes en andere motoren staan opgesteld. De bikers bewonderen elkaars ‘fietsen’.

 1. Muziek en cabaret in nieuw theaterseizoen DRU
  PREMIUM

  Muziek en cabaret in nieuw theatersei­zoen DRU

  ULFT - Kindervoorstellingen, klassieke muziek, cabaret, popmuziek, ballet, moderne dans. In de Dru Cultuurfabriek in Ulft gaat dit weekeinde het nieuwe theaterseizoen van start. Bekende namen zijn onder meer Viggo Waas, Daniel Lohues en Paul Haenen, maar er is ook ruimte voor een lokale vereniging als het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Vanwege het tienjarig jubileum van de DRU zijn er veel artiesten die met een jubileumtour langskomen.
 2. Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraadse Nathals-bier
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraad­se Nat­hals-bier

  TOLDIJK - Rebels, eigenwijs, een beetje country, trots op de Achterhoek en vooral niet te moeilijk. Zo omschrijft Tijn Spekkink zijn Nathals, het bier dat nu twee jaar bestaat. Tijd om terug én vooruit te kijken met de 30-jarige Toldijker, die zeer openhartig is over de moeilijke start met Nathals, de worstelingen in zijn tienerjaren en zijn toekomstdroom: een eigen feest met goede muziek en een potje bier. ,,Met de eenvoud als kracht.”

Achterhoek