Volledig scherm
2017-07-15 14:25:37 LICHTENVOORDE - Een traumahelikopter is ingezet bij zwaar ongeval van een stuntact op het festival Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde. ANP KIPPA ERIC BRINKHORST © ANP Kippa

Stuntman gewond op Zwarte Cross bij val op stuntbaan

 Op festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde is zaterdagmiddag een stuntman gewond geraakt. Het gaat om een motorcrosser die op Ground Hero reed, de stuntbaan centraal op het festivalterrein.

De festivalorganisatie is 'ontzettend geschrokken' van het ongeval, dat gebeurde rond 14.15 uur. ,,De crosser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van zijn verwondingen is nog niet duidelijk en wordt in het ziekenhuis verder onderzocht’’, meldt een woordvoerder.

Omstanders melden dat de stuntman bij een sprong naast een schans terecht is gekomen. Dit kan de festivalorganisatie niet bevestigen. ,,We onderzoeken wat er precies is gebeurd.’’

Een traumahelikopter is geland op het terrein, een trauma-arts heeft assistentie verleend bij het ongeval.

Om de gewonde crosser de kans te geven zelf zijn familie in te lichten over het ongeval, worden zijn personalia voorlopig niet bekendgemaakt. Voor de rest van het stuntprogramma op Ground Hero heeft het ongeluk vooralsnog geen gevolgen.

Volledig scherm
Het slachtoffer is in een ambulance van het Rode Kruis naar het ziekenhuis gebracht. © Persbureau Heitink

Achterhoek