Zangeres en theaterdocent Susan Waanders.
Volledig scherm
PREMIUM
Zangeres en theaterdocent Susan Waanders. © Annina Romita

Susan uit Rietmolen kreeg toch het lef om het podium op te gaan

RIETMOLEN - Ooit dacht ze dat ze niet het lef zou hebben om actrice te worden, maar Susan Waanders uit Rietmolen stond inmiddels al met een soloprogramma op de planken.

 1. Kan een foutje bij Belgische windmolens het einde van groot zonnepark bij Brummen betekenen?
  PREMIUM

  Kan een foutje bij Belgische windmolens het einde van groot zonnepark bij Brummen betekenen?

  In de Achterhoek lopen tal van aanvragen voor reusachtige zonneparken. De omwonenden zien het doorgaans met lede ogen aan terwijl gemeenten vaak voorstander zijn. De komst van oceanen aan zonnepanelen lijkt onontkomelijk. Maar in Brummen heeft ruimtelijk adviseur Fokko Agteres wellicht een manier gevonden deze ontwikkeling te blokkeren. ,,Dit kan een potentiële showstopper zijn.’’
 1. Opwinding door een ijsvogel: ‘In mijn tuin!’
  Ontmoetingen

  Opwinding door een ijsvogel: ‘In mijn tuin!’

  ‘Whaaah! Een ijsvogel voor m’n raam!’ Ik gil in m’n telefoon middenin een gesprek. Even is het stil aan de andere kant. In mijn hoofd allerminst: ‘Een ijsvogel. Er zit een ijsvogel. In mijn tuin! Een ijsvogel.’ Ik hoor nog maar amper wat er aan de andere kant van de lijn wordt gezegd. Ik klem de telefoon tussen kin en schouder en reik naar m’n camera. Ah.. verkeerde lens. Terwijl ik probeer het gesprek te hervatten, pak ik m’n cameratas en haal de telelens eruit. Ondertussen mijn ogen strak op de ijsvogel gericht. De telefoon nog steeds met mijn schouder tegen mijn oor gedrukt. Snel verwissel ik de lens, kijk met een half oog naar de instelling van het toestel en druk af.

Achterhoek