Volledig scherm
Na de verkoop van de Strubbert neemt Ada Niels pony Cas en ezel Sylvia mee naar haar nieuwe woonadres in Laren. © Rudi Hofman

Te koop: speel- en kinderboerderij Strubbert in Laren

Ze hebben geen opvolgers en de leeftijd begint te tellen, vandaar dat Ada  (61) en Hans Niels (64) speel- en kinderboerderij Strubbert in Laren gaan verkopen. Een enorm bord, zichtbaar vanaf de N332, maakt belangstellenden hierop attent. Volgende week verschijnt de Strubbert op Funda.

Ada Niels zegt dat de verkoop bij inschrijving gaat verlopen. Zij en haar man hebben wel een richtprijs in hun hoofd, maar geven die niet prijs. Om zoveel mogelijk interesse te wekken, zijn twee kijkdagen ingepland: maandag 24 september van 13.30 tot 15.30 uur en zaterdag 29 september van 10.00 tot 12.00 uur.

Dagrecreatie

Van de nieuwe eigenaar gaat Ada Niels niet eisen dat die de Strubbert voortzet: ,,Als het verkocht is, is het verkocht. De koper is vrij ermee te doen wat-ie wil. De bestemming is dagrecreatie en er zit een horecavergunning op. Er zijn heel veel mogelijkheden ook buiten een kinderboerderij om.''

In 1993, 25 jaar geleden, namen Ada en Hans Niels de Strubbert over en kwamen zij op het terrein wonen samen met de inmiddels 90-jarige moeder van Ada. De drie verhuizen te zijner tijd naar een nieuwe woning aan de Deventerweg in Laren. 

Honderd dieren

Het echtpaar Niels - dat steun heeft van veel vrijwilligers en stagelopers - breidde in de jaren de speel- en kinderboerderij flink uit. Momenteel lopen en vliegen hier ruim honderd dieren rond variëren van ezels, paarden, geiten en schapen tot eenden, papegaaien en alpaca's.  Klimmen, schommelen, een doolhof en wilgenhutten zijn voorbeelden van speelactiviteiten. De Strubbert richt zich naast regulier dagbezoek bijvoorbeeld ook op kinderfeestjes en familiereünies.

Ada Niels heeft altijd met heel veel plezier op de Strubbert gewoond, geleefd en gewerkt. ,,We kunnen hier straks goed op terugkijken. Ik neem in elk geval onze honden Flair en Oeps, ezel Sylvia en pony Cas mee naar onze nieuwe woning.''

Volledig scherm
Het enorme verkoopbord. © Rudi Hofman
  1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
    PREMIUM

    Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

    In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Achterhoek