Dweilorkest Valse Loch uit Beltrum op één van de eerdere edities van het Hengels Dweilfestival, dat ermee stopt na twaalf edities.
Volledig scherm
Dweilorkest Valse Loch uit Beltrum op één van de eerdere edities van het Hengels Dweilfestival, dat ermee stopt na twaalf edities. © Jan Ruland van den Brink

Te weinig geld en vrijwilligers: einde voor dweilfestival in Hengelo

HENGELO - Het dweilfestival in Hengelo stopt na twaalf edities. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Een gebrek aan geld door onvoldoende sponsors en de moeizame zoektocht naar vrijwilligers zijn de redenen.

Het Hengels Dweilfestival ontstond in 2008 en was sindsdien elk jaar in het derde weekend van april. Dweilorkesten kwamen vanuit heel Nederland naar het Achterhoekse dorp, voor veel was het knusse festival de voorbereiding op de grotere dweildagen, zoals bijvoorbeeld die in Groenlo.

Maar de laatste editie van het Hengels Dweilfestival is nu geweest op zondag 14 april. Dweilorkest De Feesttoeters uit het Zuid-Hollandse Sassenheim staat voor eeuwig in de annalen als laatste winnaar ooit. Toontje Ongeregeld uit Winterswijk is recordwinnaar, met drie Hengelse dweiltitels.

Het is niet uitgesloten dat het dweilfestival terugkeert, maar volgens het huidige bestuur moeten dan andere mensen opstaan om de kar te gaan trekken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek