Gerrit Jan van Ochten en Jeroen Balemans, tegenstanders van de komst van een tankstation bij natuurgebied De Zumpe, spreken in tijdens de Doetinchemse raad.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Jan van Ochten en Jeroen Balemans, tegenstanders van de komst van een tankstation bij natuurgebied De Zumpe, spreken in tijdens de Doetinchemse raad. © DG

‘Tegenhouden verplaatsing tankstation De Zumpe kost zeker 20.000 euro’

DOETINCHEM - ,,Stop deze rijdende trein", zei Gerrit Jan van Ochten donderdagavond tijdens de beeldvormende raad van de gemeente Doetinchem. Van Ochten sprak in, terwijl hij zich in zijn rug gesteund werd door ongeveer 40 toehoorders. Die zijn net als hij tegen de komst van een tankstation aan de Oostelijke Randweg, grenzend aan natuurgebied De Zumpe. 

Van Ochten refereerde aan de opmerking even daarvoor van wethouder Ingrid Lambregts die stelde dat de verplaatsing van het tankstation aan de Wijnbergseweg in Doetinchem naar de Oostelijke Randweg ,,een rijdende trein is.”

Lambregts voegde daaraan toe: ,,En het is niet aan mij om voorjaar 2020 te kijken of deze trein kan stoppen.” De Doetinchemse raad kan de verplaatsing wel voorkomen. 5 maart komt de kwestie aan de orde tijdens de gemeenteraad. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek