Erik Hoentjen, melkveehouder en voormalig raadslid namens het CDA in Lochem. Hij is uit de partij gestapt omdat hij zich niet kan vinden in de nieuwe landbouwvisie.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Hoentjen, melkveehouder en voormalig raadslid namens het CDA in Lochem. Hij is uit de partij gestapt omdat hij zich niet kan vinden in de nieuwe landbouwvisie. © CDA

Tegenvaller voor verdeeld CDA-Lochem: raadslid Erik Hoentjen stapt op uit onvrede over nieuwe landbouwvisie

Het Lochemse CDA-raadslid Erik Hoentjen stapt per direct op bij de christendemocraten. Als volksvertegenwoordiger én melkveehouder kan hij zich niet vinden in de nieuwe landelijke landbouwvisie van zijn partij, die stelt dat de veestapel moet krimpen. Of hij zijn raadszetel teruggeeft, is nog onduidelijk.

  1. Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken
    PREMIUM
    Teruglezen liveblog

    Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken

    Ook zonder voetbal in de Jack’s League, Derde Divisie en Hoofdklasse viel er zaterdag genoeg te genieten op de amateurvelden. Zo speelde Go Ahead Kampen op eigen veld de kraker tegen DZC’68. De Kampenaren kwamen weliswaar op achterstand, maar stapten uiteindelijk alsnog als winnaar van het veld. In dezelfde competitie – 1D – won CSV Apeldoorn van DOS Kampen, waardoor Go Ahead Kampen en de ploeg uit Apeldoorn gezamenlijk aan kop gaan. In 1E veroverde Heino dankzij een zege in de Sallandse derby de koppositie. Ook Hatto Heim en Batavia’90 boekten belangrijke driepunters. Lees en kijk alles nog eens rustig terug in onderstaand liveblog.

Achterhoek