Volledig scherm
Bennie Jolink, Ferdi Jolij en Willem Terhorst bij de onthulling van het standbeeld van Normaal in Hummelo. Uiterst links Irma Manschot, de weduwe van de in 2014 overleden drummer Jan Manschot. © ANP

Terugkeerconcert Normaal in recordtijd uitverkocht

videoLOCHEM/ HUMMELO - Het concert Olderwets Høken waarmee Normaal terugkeert op de planken, is vrijdag binnen een half uur uitverkocht geraakt. Even voor 10.30 uur waren alle 17.500 kaarten voor de show in Lochem weg. Nooit eerder was een show van Normaal zo snel uitverkocht.

Volledig scherm
Melding op de site van Ticketmaster om 10.02 uur, over de kaarten voor het concert 'Olderwets Høken' van Normaal. © screenshot

,,Het is inderdaad razend hard gegaan, maar dat hadden we eigenlijk ook wel verwacht’’, zegt Alexandra Garton van concertorganisator Mojo. ,,Want de fans van de band zijn nog steeds enorm trouw.’’

Het concert Olderwets Høken is volgend jaar Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) op het tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg in Lochem. De voorverkoop begon vrijdagmorgen om 10.00 uur, twee minuten later konden al geen kaarten meer besteld worden. Mojo liet vlak voor 10.30 weten dat het concert officieel was uitverkocht.

Dit nadat in de presale voor leden van de officiële fanclub Anhangerschap, donderdag ook al een paar duizend kaarten waren verkocht. Deze tickets waren binnen anderhalf uur weg.

Originele bezetting

Normaal speelt volgend jaar weer voor het eerst sinds het afscheidsconcert in GelreDome, 3,5 jaar geleden. De vrijwel originele bezetting staat weer op het podium, net als tijdens afgelopen Hemelvaart in Hummelo. Dus met Bennie Jolink als voorman, Ferdi Jolij op gitaar en Willem Terhorst op bas. De in 2014 overleden drummer Jan Manschot is er logischerwijs niet bij, Timo Kelder drumt. 

Wat de verdere bezetting wordt, is volgens voorman Jolink nog niet bekend. Eerder werd gemeld dat bijvoorbeeld Jan Wilm Tolkamp, die vanaf 2006 gitarist was, er niet bij is. Maar volgens Jolink is dat nog niet zeker. ‘Dat Jan Wilm niet mee zou doen is veel te voorbarig en nog helemaal niet beslist. Zeer spoedig gaan Ferdi en Willem en ik een repertoire samenstellen en over de bezetting is nog niet gesproken', laat hij weten.

De liedjes die gespeeld worden tijdens Olderwets Høken staan dus nog niet vast, maar, zo schrijft Jolink: ‘De nadruk komt wel te liggen op de oudere nummers’.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek