Tijn Spekkink achter de tap in zijn Nathals-tankwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijn Spekkink achter de tap in zijn Nathals-tankwagen. © Jan Ruland van den Brink

Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraadse Nathals-bier

vrijdaginterviewTOLDIJK - Rebels, eigenwijs, een beetje country, trots op de Achterhoek en vooral niet te moeilijk. Zo omschrijft Tijn Spekkink zijn Nathals, het bier dat nu twee jaar bestaat. Tijd om terug én vooruit te kijken met de 30-jarige Toldijker, die zeer openhartig is over de moeilijke start met Nathals, de worstelingen in zijn tienerjaren en zijn toekomstdroom: een eigen feest met goede muziek en een potje bier. ,,Met de eenvoud als kracht.”

Waar begon je aan bij het brouwen van Nathals-bier?
,,Brouwer Geerart en ik wisten in 2017 helemaal niet waarmee we begonnen of waar het zou eindigen. Omdat onze ideeën te ver uit elkaar lagen is Geerart inmiddels gestopt als brouwer van Nathals-bier. Maar stoppen is voor mij nooit een optie geweest. Hier wilde ik mee door, móest ik mee door. Nathals heeft inmiddels wel een grote vlucht genomen, ja.”

Waarom is Nathals voor jou zo belangrijk?
,,Het begon toen een Japanse brouwer Grolsch overnam. Het vertrek van Grolsch naar Twente was al erg, maar toen was de ziel er helemaal uit. Ik dacht: ‘En now mot het godverdomme maor ’ns afgelopen zun!’. De Achterhoek verdient een eigen bier, dat rebels is en minder traditioneel. Dus ben ik gaan tekenen: een cowboy, een bruine fles, een beetje country, stoer, trots op het platteland. Gewoon een fijn bier um op te zoepen.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek