De Afghaanse familie Abdul Rahim is gevlucht uit Kabul en heeft onderdak gevonden in Neede. Het gezin van de tolk met kinderen zoekt contact met Needenaren om te kunnen integreren. Vader Agha Sherin Abdul Rahim met zijn kinderen (vlnr) Be Be Amsa (9 jaar), Ali Omar Agha (3,5 jaar), Ayno Be Be (8 jaar) en Abozar Agha (5 jaar)
Volledig scherm
PREMIUM
De Afghaanse familie Abdul Rahim is gevlucht uit Kabul en heeft onderdak gevonden in Neede. Het gezin van de tolk met kinderen zoekt contact met Needenaren om te kunnen integreren. Vader Agha Sherin Abdul Rahim met zijn kinderen (vlnr) Be Be Amsa (9 jaar), Ali Omar Agha (3,5 jaar), Ayno Be Be (8 jaar) en Abozar Agha (5 jaar) © Frans Nikkels Fotografie

Tolk Agha ontsnapte met jong gezin aan Taliban en woont nu in de Achterhoek: ‘Where is this motherfucker?’

„Where is this motherfucker?”, dreigde de Taliban zijn broer. Ze waren op zoek naar Agha (29), die als tolk voor het Nederlandse leger in Uruzgan werkte. Hij wist met vrouw en vier kleine kinderen te ontkomen en woont nu in Neede. „Wie helpt ons hier?”

4 reacties

 • E Goedhart

  1 maand geleden
  Hoezeer ik ook erken dat we hier een serieus vluchtelingenprobleem hebben, en vind dat het gros (economische vluchtelingen) gewoon linea recta teruggestuurd moet worden, vind ik wel dat échte oorlogsvluchtelingen opgevangen moeten worden, en verdeeld over de EU. En locals die in den vreemde onderdeel waren van de Nederlandse strijdkrachten moeten hier zelfs een veilige plek krijgen. Wrang voor de woningzoekenden, maar dat gaat het over de manier waarop, en niet om het wel of niet opvangen.
 • Tom Tax

  1 maand geleden
  Bekend, maar misschien niet bij iedereen? Onze jongens en meiden waren daar niet voor Nederland, maar voor de Afghanen, met gevaar voor eigen leven en op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Meerdere van onze jongens zijn daar gesneuveld, zinloos. Dat een aantal Afghanen er een dikke boterham mee verdiende om iets aan de opbouw van hun eigen land te doen, was voor hen mooi meegenomen. Maar zoals in elke situatie geldt: alle keuzes hebben consequenties.
 • Ellen Beek

  1 maand geleden
  Wat een reacties weer🤮Jullie werken zeker zonder daarvoor betaald te krijgen? Zeker als het om gevaarlijk werk gaat? Of hij het nu deed of een ander, de uitkomst is hetzelfde, het heeft hem en zijn gezin in gevaar gebracht om onze militairen daar te helpen. Dus het enige juiste is dat ze hier zijn. En wat betreft de woningen, dat probleem komt door o.a. de VVD. De verhuurders heffing, die alleen Nederland heft op sociale huurwoningen, heeft zeker 200.000 woningen gekost. Klopt daar maar aan!
 • Tom Tax

  1 maand geleden
  Een cynische reactie misschien. Deze opportunist deed het voor het geld. Hij is geen held. Hij staat ook niet voor onze waarden. Getrouwd met een meisje van 16, die op haar 17e begon met kinderen te baren en nu 26 is. Hoeveel volgen er nog? Waarom niet gewoon in het o zo fijne fundamentalistische Pakistan, waar hij zogenaamd gestudeerd heeft, verder een toekomst opbouwen? Of is het alles gratis Nederland een beetje makkelijker?
 1. Klanten van lokale opwekkers uit Deventer, Salland en Zutphen ook de dupe van energiecrisis: ‘Het Rijk profiteert’
  PREMIUM
  5

  Klanten van lokale opwekkers uit Deventer, Salland en Zutphen ook de dupe van energiecri­sis: ‘Het Rijk profiteert’

  Groene stroom, afkomstig van een zonneveld of windpark uit de buurt. Zo halen steeds meer lokale energiecoöperaties mensen over om energiecontracten af te sluiten. Geen zorgen over enorm hoge prijzen voor je elektriciteit of gas, zou je denken. Maar dat ligt anders. Coöperaties uit Heeten, Brummen, Deventer en Zutphen ontkomen niet aan de energiecrisis.

Achterhoek