Volledig scherm
PREMIUM
Toon Lepoutre en zijn vrouw Joyce Leeftink. ,,Omdat ALS een progressieve ziekte is, moet je alles zien voor te blijven.’’ © Jan Ruland van den Brink

Traagheid in de zorg is gekmakend voor Toon Lepoutre uit Winterswijk

WINTERSWIJK - Hij kan er een boek over schrijven en was dat vorig jaar ook van plan. Maar door gebrek aan tijd en energie moest hij het idee laten varen. De spierziekte ALS is te ver gevorderd. Nu de tijd dringt voor Toon Lepoutre – ‘over een half jaar lig ik in de kist’ – is elke dag er één.

Quote

Je moet de golf voor zijn, niet wachten tot hij je overspoelt.

Toon Lepoutre en Joyce Leeftink

Het verhaal dat hij en zijn vrouw graag willen vertellen, is hun onaangename kennismaking met de zorg. Een wereld van protocollen en regels waar ze voortdurend tegenaan lopen. ,,En vooral de laconicitiet.”

Toon Lepoutre uit Winterswijk en zijn vouw Joyce Leeftink ergeren zich mateloos aan de traagheid in de zorg. Beiden komen uit het bedrijfsleven: hij had een eigen softwarebedrijf, zij is zelfstandig interim-manager. Ze zijn gewend snel beslissingen te nemen. En vooral vooruit te kijken, anticiperen op wat kan komen. ,,Je moet de golf voor zijn, niet wachten tot hij je overspoelt”, is hun levensvisie.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Muziek en cabaret in nieuw theaterseizoen DRU
  PREMIUM

  Muziek en cabaret in nieuw theatersei­zoen DRU

  ULFT - Kindervoorstellingen, klassieke muziek, cabaret, popmuziek, ballet, moderne dans. In de Dru Cultuurfabriek in Ulft gaat dit weekeinde het nieuwe theaterseizoen van start. Bekende namen zijn onder meer Viggo Waas, Daniel Lohues en Paul Haenen, maar er is ook ruimte voor een lokale vereniging als het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Vanwege het tienjarig jubileum van de DRU zijn er veel artiesten die met een jubileumtour langskomen.
 2. Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraadse Nathals-bier
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraad­se Nat­hals-bier

  TOLDIJK - Rebels, eigenwijs, een beetje country, trots op de Achterhoek en vooral niet te moeilijk. Zo omschrijft Tijn Spekkink zijn Nathals, het bier dat nu twee jaar bestaat. Tijd om terug én vooruit te kijken met de 30-jarige Toldijker, die zeer openhartig is over de moeilijke start met Nathals, de worstelingen in zijn tienerjaren en zijn toekomstdroom: een eigen feest met goede muziek en een potje bier. ,,Met de eenvoud als kracht.”

Achterhoek