Twee doden in Hengelo: alles wijst op familiemoord, jongste zoon gewond aangehouden

Update/videoIn een woning aan de Julianalaan in Hengelo (Gld) zijn maandagochtend twee lichamen aangetroffen. Dat meldt de politie. Die gaat uit van een misdrijf. Het gaat vermoedelijk om een man en een vrouw. Hun jongste zoon is aangehouden als verdachte.

Een buurman zegt vanochtend een gil te hebben gehoord en daarna veel politie. Volgens buren woont er een gezin dat twee zoons heeft. De jongste woonde thuis. Of de gevonden lichamen van gezinsleden zijn is niet bekend.

Volgens bronnen zou de zoon zich vanochtend gemeld hebben bij de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Daar zou het tot een schermutseling zijn gekomen. Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt dat er een incident is geweest, maar kan daar in verband met privacy van betrokkenen niets over zeggen. De man ligt met verwondingen in het ziekenhuis.

Verdachte aangehouden

Bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem wordt onderzoek gedaan bij een auto.
Volledig scherm
Bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem wordt onderzoek gedaan bij een auto. © DG

De politie heeft daar onderzoek gedaan bij een auto waar een rood-wit lint om is gespannen. Die auto is inmiddels afgesleept. De politie zegt een verdachte aangehouden te hebben die zich bij het ziekenhuis had gemeld. Dat het om een zoon van het gezin gaat wil de politie niet bevestigen. Wel dat het gaat om een bewoner van het huis in Hengelo.

De jongste zoon van het gezin is volgens betrokkenen depressief en zit al jaren thuis.  Vroeger voetbalde hij bij Pax. De laatste jaren liet hij zich steeds minder zien in het dorp, zeggen zij. 

Afgezet met rood-witte linten

De vader van het gezin heeft een eigen vormgevingbureau in Doetinchem. In het dorp staat hij bekend als ‘zeer vriendelijke man’, altijd in voor gezelligheid. De man was lid van toerclub Keiaosers en fietste bijna ieder weekend. 

Omwonenden spreken van een ‘normaal gezin’. 

De omgeving van die woning is afgezet met rood-witte linten. Dat gebied is rond 09.45 uur vergroot. De politie doet onderzoek. Ook rechercheurs van het Nederlands Forensisch Instituut zijn aanwezig.

De woning waar de lichamen zijn gevonden ligt aan de rand van het dorp in een rustig wijkje. Buren zijn aangeslagen.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De afzetting rond de woning waar maandagochtend twee lichamen werden gevonden is verruimd voor sporenonderzoek.
Volledig scherm
De afzetting rond de woning waar maandagochtend twee lichamen werden gevonden is verruimd voor sporenonderzoek. © DG
Volledig scherm
© Persbureau Heitink/Roland Heitink
In een woning aan de Julianalaan in Hengelo (gld) zijn twee lichamen aangetroffen.
Volledig scherm
In een woning aan de Julianalaan in Hengelo (gld) zijn twee lichamen aangetroffen. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Achterhoek