Uitslaande brand legt aanbouw in as, brandweer kan woning in Kilder redden

VIDEO en UPDATEKILDER - De brandweer is met groot materieel bezig geweest om een brand te blussen in een aanbouw achter een woning aan de Zeddamseweg in Kilder. De aanbouw, die ook werd bewoond, is verbonden met het huis en werd door de brand verwoest. De brandweer heeft wel met succes het woonhuis aan de straatzijde weten te redden.  

Volledig scherm
De brand in de aanbouw is onder controle. Het woonhuis in Kilder is gered. © DG

Behalve twee blusvoertuigen en twee waterwagens waren er een hoogwerker en een extra voertuig met waterpomp  aanwezig om het vuur te lijf te gaan. De veiligheidsregio waarschuwde bewoners in de omgeving dat er veel rook vrijkwam bij de brand. Ramen en deuren sluiten was het devies.

Volledig scherm
De brand is onder controle. Het huis in Kilder is gered. © DG

Snelle brand

De brand in de aanbouw ontwikkelde zich uitzonderlijk snel. Op het moment van de brand was er niemand in aanwezig. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens de brandweer is de brand ontdekt door een bewoner. Omstanders zeggen explosies te hebben gehoord tijdens de brand. Benzinevaatjes die in de schuur stonden - bedoeld voor motorgereedschappen - zouden in de brand ontploft zijn. Die waren overigens niet de oorzaak van de brand.

Volledig scherm
Veel rookontwikkeling bij de brand in Kilder. © Jordi Deckert / Eastview Media

De omgeving van het woonhuis werd afgezet. De weg tussen Zeddam en Kilder was lange tijd afgesloten voor autoverkeer. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nationale brandweertitel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’
    PREMIUM
    Video

    Nationale brandweer­ti­tel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’

    Het is feest bij het Zutphense brandweerkorps. Zes spuitgasten uit de Hanzestad behaalden afgelopen zaterdag in Harskamp de Nederlandse titel in de landelijke TAS-HD klasse. Het Zutphense brandweerteam presteerde bij het bestrijden van een in scene gezette brand het beste van de negen finalisten en leverde in de persoon van Martijn van der Linde (37) tevens 's lands beste bevelvoerder. Ook in 2010 legden de Zutphense brandweerlieden beslag op de titel.

Achterhoek