Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar het crematorium moet komen. De huidige bebouwing wordt gesloopt. © DG

Uitvaartbedrijf wil bouw van crematorium in Etten doorzetten

ETTEN - Het crematorium van GUV Uitvaartverzorging in Etten lijkt weer een stap dichterbij. Het uitvaartbedrijf wil de bouw doorzetten en heeft bij de gemeente Oude IJsselstreek een bouwvergunning aangevraagd. Dit bleek vandaag tijdens een spoedzitting bij de Raad van State in Den Haag.

De welstandcommissie van de gemeente vergadert komende week over de aanvraag. Er is uit de buurt veel weerstand tegen het nieuwe crematorium De Wetering op de Zeddamseweg. De bezwaren gaan onder meer over de emotionele schade (constante confrontatie met de dood), waardevermindering van woningen, verkeersafwikkeling en geurhinder bij crematies. Ze werden eerder dit jaar al afgewezen door de gemeente.

Het liefst willen de bewoners dat het nieuwe bestemmingsplan van de gemeente wordt afgekeurd. ,,Voor omwonenden is het crematorium een drama”, zei Sander van Keulen, de woordvoerder van de buurtbewoners, tijdens de zitting. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrijding woningnood in hele Achterhoek
    PREMIUM

    Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrij­ding woningnood in hele Achterhoek

    MARIËNVELDE/SILVOLDE Krapte op de woningmarkt. Nauwelijks woningen voor starters en senioren. Veel mensen die het niet lukt een woning te huren of kopen die past bij hun behoefte. Die vraag naar passende woonruimte vraagt volgens ondernemer Stef Beumer van Groenvast BV om een nieuwe aanpak. Om ideeën te delen rondom dit thema wordt op vrijdagochtend 1 november een mini-congres gehouden in het geografische hart van de Achterhoek: Mariënvelde.

Achterhoek