Volledig scherm
Henk van der Esch. © Jan Ruland van den Brink

Van der Esch stopt als baas van veertien scholen in de Achterhoek

DOETINCHEM - Henk van der Esch stopt als bestuursvoorzitter van Achterhoek VO, het overkoepelende schoolbestuur voor veertien middelbare scholen in de regio. Van der Esch gaat 1 april 2020 met pensioen en heeft er dan een loopbaan van bijna 47 jaar in het onderwijs op zitten.

Van der Esch kon eigenlijk in oktober 2018 al stoppen vanwege het bereiken van de aow-leeftijd, maar hij verlengde nog twee keer zijn contract. Dat hij nu alsnog stopt doet hem veel. ,,Dit is een van de lastigste besluiten die ik ooit nam”, laat hij weten.

Van der Esch, die volgende maand 67 wordt, is sinds 2011 bestuursvoorzitter van Achterhoek VO, nadat hij al sinds 2004 bestuursvoorzitter was van rechtsvoorganger Orchidee Scholengroep. Die fuseerde in 2008 met CoVOA tot Achterhoek VO.

Groot onderwijshart en een vooruitziende blik

Van der Esch staat bekend als een bevlogen bestuurder met een groot onderwijshart en een vooruitziende blik, vooral qua krimp en de daarmee samenhangende daling van het aantal leerlingen.

Zo werden onder zijn leiding de Doetinchemse middelbare scholen Rietveld Lyceum, Ulenhof en Ludger College ineen geschoven tot twee nieuwe scholen. En in Silvolde komt een nieuwe vmbo-school voor zo’n 800 leerlingen, die het huidige Wesenthorst in Ulft en Bluemers in Silvolde vervangt.

Het is nog onbekend wie Van der Esch opvolgt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek