Volledig scherm
PREMIUM
Tom Krooshof op de motor die ‘te ruil’ is; een Honda caféracer, bouwjaar 1987. Hij begon zijn ‘bigger-and-better-project’ met een zelfde soort vliegenmepper als hij hier in de hand heeft. © Claudia Krooshof

Van ruilen komt huilen?: Tom (21) uit Eibergen ruilt vliegenmepper voor motor

EIBERGEN - Van ruilen komt huilen, maar dat gaat niet op voor Tom Krooshof. De 21-jarige Eibergenaar wilde een jaar geleden van een overbodige vliegenmepper af en zette deze op Facebook met de vraag: wie wil er ruilen? Inmiddels is hij de eigenaar van een goed lopende motor.

Krooshof deed het idee voor zijn ‘bigger-and-better-ruilproject’ op door het kijken naar de filmpjes over Kyle MacDonald, een Canadees die begon met een rode paperclip en vele ruilacties later de eigenaar was van een vrijstaande woning. „Ik vond het wel lachen om te zien en dacht; waarom probeer ik dat eigenlijk niet zelf?”

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Achterhoek