Volledig scherm
De politie trok massaal uit voor een grote vechtpartij in het centrum van Doetinchem © videostill

Vechtersbazen Doetinchem voor snelrechter

DOETINCHEM - Een 48-jarige man uit 's-Heerenberg en een 47-jarige Doetinchemmer staan woensdagmiddag voor de politierechter in Zutphen tijdens een snelrechtzitting. 

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de massale vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag 13 oktober in het centrum van Doetinchem en zitten sindsdien vast. 

Massale knokpartij 

De mannen worden, volgens advocaat Rogier Stam, verdacht van openbare mishandeling. Ze maakten, volgens Stam, deel uit van een groep van wie een aantal eerder op de avond een feestje had gehad. 

De vechtpartij begon rond 3.00 uur toen in Club 22-24 een man of tien op de vuist ging. Nadat de groep de zaak was uitgezet, ging de knokpartij buiten verder. Toen agenten hierbij wilden ingrijpen, keerden de vechtersbazen zich tegen hen, aldus de politie. De groep breidde zich rap uit tot een man of vijftig die tegenover acht agenten stonden. Er kwam hulp van alle beschikbare agenten in de wijde regio (24 wagens) en uiteindelijk stonden zo’n vijftig agenten tegen evenzoveel amokmakers.

Behalve de twee mannen die woensdagmiddag op de snelrechtzitting verschijnen, werden er na de knokpartij nog twee 23-jarige mannen uit Doetinchem en 's-Heerenberg opgepakt. Deze mannen werden twee dagen later vrijgelaten. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek