De Lochemseweg (N339) in Epse. Op de achtergrond achter de paaltjes de Oude Larenseweg. Eén van de opties om de veiligheid voor fietsers te verbeteren is om ze over de Oude Larensweg te sturen. Bij Harfsen komen fietsers dan weer uit op de provincieweg N339).
Volledig scherm
PREMIUM
De Lochemseweg (N339) in Epse. Op de achtergrond achter de paaltjes de Oude Larenseweg. Eén van de opties om de veiligheid voor fietsers te verbeteren is om ze over de Oude Larensweg te sturen. Bij Harfsen komen fietsers dan weer uit op de provincieweg N339). © Arjan Gotink

Veilig op de fiets van Epse naar Harfsen, meerdere opties om gevaarlijke fietsroute op de schop te gooien

Fietsers naar school of werk moeten als het aan de provincie Gelderland en gemeenten Lochem en Deventer ligt veiliger tussen beide dorpen kunnen fietsen. Er liggen vijf varianten klaar om fietsers meer ruimte te geven en de aangepaste fietsroute aan te laten sluiten bij de nog aan te leggen fietssnelweg tussen Deventer en Zutphen. 

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”