De bushalte langs de Rondweg in Keijenborg, met in de verte achter de akker de Kroezerijweg.
Volledig scherm
De bushalte langs de Rondweg in Keijenborg, met in de verte achter de akker de Kroezerijweg. © DG

‘Veilige route naar bushalte Keijenborg tussen de weilanden door’

KEIJENBORG - Jan Kemp uit Keijenborg claimt een oplossing te hebben om de gevaarlijke weg naar de nieuwe bushalte langs de Rondweg te vermijden. ,,Leg een voet- en fietspad aan tussen de akkers, vanaf de velden van de Keijenburgse Boys”, zegt hij. ,,Dan ben je van alle onveiligheid af.”

Inwoners van het dorp moeten sinds kort over de Kroezerijweg naar de bushalte, sinds die naar de Rondweg is verplaatst vanaf de Hengelosestraat. Passagiers klagen dat die weg onveilig is: de Kroezerijweg is smal, zonder voetpad én onverlicht. Volgens de Dorpsraad is het wachten tot er een ongeluk gebeurt.

Een pad vanaf de voetbalvelden van Keijenburgse Boys (links) naar de Rondweg is de veiligste route naar de nieuwe bushalte in Keijenborg, meent Jan Kemp.
Volledig scherm
Een pad vanaf de voetbalvelden van Keijenburgse Boys (links) naar de Rondweg is de veiligste route naar de nieuwe bushalte in Keijenborg, meent Jan Kemp. © Jan Kemp

Maar volgens Kemp hoeft dat helemaal niet, als er met landeigenaren wordt overlegd over een 3 meter breed pad tussen de weilanden door, die eindigt bij de Rondweg. ,,Dan ben je meteen van de discussie over verlichting af. Omdat er alleen wandelaars en fietsers zijn en geen auto’s rijden, is dat daar niet nodig”, zegt Kemp.

Hij heeft zijn plan aan zowel de gemeente Bronckhorst als de Dorspraad voorgelegd, maar daar naar eigen zeggen geen reactie op gehad. ,,Terwijl dit met zo’n 300 meter de kortste route is vanuit het dorp naar de bushalte. Heel bijzonder dat dit zonder argumenten terzijde wordt gelegd.”

De bushalte in Keijenbreog is verplaats van de Hengelosestraat naar een plek langs de Rondweg.
Volledig scherm
De bushalte in Keijenbreog is verplaats van de Hengelosestraat naar een plek langs de Rondweg. © M Kuster
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek