De locatie van het steekincident in Silvolde
Volledig scherm
De locatie van het steekincident in Silvolde © News United

Verdachte (18) van steekpartij Silvolde nog 90 dagen langer in de cel

SILVOLDE - De 18-jarige verdachte van de steekpartij in Silvolde, twee weken geleden, blijft negentig langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank dinsdag bepaald. Dat betekent dat de jongeman zeker nog tot medio september in voorarrest blijft voor de steekpartij in zijn woonplaats, op vrijdagavond 31 mei.

De kans dat de verdachte opnieuw strafbare feiten pleegt wordt te groot geacht en verder zou zijn vrijlating leiden tot maatschappelijke onrust, zo oordeelt de raadkamer. 

De jongeman uit Silvolde wordt verdacht van het neersteken van een 16-jarige plaatsgenoot, die bewuste vrijdagavond rond 23.00 uur. Het slachtoffer wilde een ruzie sussen, maar werd daarbij zelf gestoken.

Verdachte zit straks ruim drie maanden vast

De verdachte ging er vandoor, maar kon de zaterdag daarop worden opgepakt. Dinsdag 4 juni werd hij voor het eerst voorgeleid aan de rechter-commissaris, die toen besloot hem twee weken langer vast te houden. De gronden daarvoor waren destijds hetzelfde als nu.

Met het toevoegen van deze nieuwe periode van voorarrest heeft de verdachte straks meer dan drie maanden vast gezeten, in afwachting van het proces tegen hem.

Met het slachtoffer gaat het inmiddels iets beter, nadat hij direct na de steekpartij in een nabijgelegen woning en daarna in het ziekenhuis is behandeld aan zijn verwondingen.

Het was destijds het derde steekincident in korte tijd in Oude IJsselstreek, waarbij steeds een relatief jonge dader een mes of ander steekwapen trok. Dat leidde ertoe dat burgemeester Otwin van Dijk een onderzoek wil naar wapenbezit onder jeugd. De politie onderschrijft die oproep.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek