Volledig scherm
Politie doet een inval in de kapperszaak. © DG

Vermeende Doetinchemse drugsdealer op vrije voeten, hij wil kapperszaak overeind houden

ZUTPHEN/ DOETINCHEM - Een 26-jarige Doetinchemmer, die in harddrugs gedeald zou hebben, mag de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in vrijheid afwachten. 

De advocaat van de verdachte vroeg donderdag om de voorlopige hechtenis te schorsen en daar ging de rechtbank in mee. 

De verdachte reageerde opgelucht. Hij heeft een kapperszaak en wil zo snel mogelijk weer aan de slag om zijn zaak overeind te kunnen houden. Bij de overwegingen om de Doetinchemmer vrij te laten nam de rechtbank mee dat het, onder meer in verband met het horen van getuigen, nog wel enkele maanden kan duren voordat het tot een inhoudelijke behandeling komt.

Groot drugsonderzoek

Die behandeling staat gepland voor 3 oktober maar de voorzitter twijfelde of die datum wel gehaald kan worden. De verdachte werd op 6 februari aangehouden. In het kader van een groot drugsonderzoek doorzocht de politie in Doetinchem drie woningen en de kapperszaak. Bij deze doorzoekingen werden kluizen, harddrugs en enkele duizenden euro's contant geld aangetroffen. Volgens de verdachte is er niets gevonden in de kapperszaak: ,,Mijn kapperszaak staat hier buiten.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek