Drie omwonenden van zwembad De Meene, die aan de Loolaan wonen. Jan Schermer, Hielke Nijhof en Bas Römer (vlnr) vinden dat de Ruurlose burgers onvoldoende zijn meegenomen in de sporthalkwestie en dat er nog te veel vragen onbeantwoord zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie omwonenden van zwembad De Meene, die aan de Loolaan wonen. Jan Schermer, Hielke Nijhof en Bas Römer (vlnr) vinden dat de Ruurlose burgers onvoldoende zijn meegenomen in de sporthalkwestie en dat er nog te veel vragen onbeantwoord zijn. © Arjan Gotink

Verzet tegen sporthal bij zwembad groeit in Ruurlo: ‘Wij voelen ons niet serieus genomen’

PollDe nieuwe sporthal in Ruurlo zorgt voor veel commotie in het Achterhoekse dorp. Nu het college van burgemeester en wethouders vol heeft ingezet op zwembad De Meene als locatie voor de nieuwe hal, komen er van allerlei kanten protesten. Bewoners zijn boos, evenals de binnensportclubs uit Ruurlo. De gemeenteraad buigt zich vanavond over de kwestie.

2 reacties

 • Frank Poelwijk

  1 maand geleden
  Tot mijn verbazing lees ik hier dat de binnensporters het er niet mee eens zouden zijn. Binnen mijn vereniging (volleybalvereniging) is echter geen raadpleging van leden gedaan. Ik vind het raar dat dit zo gesteld wordt. De Meene komt er na een onderzoek uit als beste locatie. Ik sluit me daarbij aan en laten we niet nog meer tijd en geld verspillen aan een traject dat nu 2x gelopen is. Dit is een herhaling van zetten. De Meene lijkt mij in meerdere opzichten een goede locatie!
 • Hans Regelink

  1 maand geleden
  Jammer dat er na 2 onderzoekbureaus die met dezelfde conclusies komen het nog moeilijk blijkt te zijn je neer te leggen bij een keuze. Wat voor problemen hebben binnensporters ermee als je iets verder moeten fietsen? Het zijn de besturen die steeds het woord voeren. Ik zou wel eens willen weten hoeveel leden van de verenigingen de mening van hun besturen delen. Het wordt tijd voor een nieuwe hal, op een locatie die overwogen is. Nog langer uitstel is geen optie.

Achterhoek