Volledig scherm
PREMIUM
De Vlearmeikes zijn klaar voor hun grote optreden, morgenavond tijdens het gala in de Spilbroekhal. © Marieke Amelink

Vleermeikes: maanden oefenen voor 8 minuten op Needs gala

NEEDE - Ze heten de Vlearmeikes en zijn in carnavalstijd steun en toeverlaat van hun mannen in de Raad van Elf. Af en toe treden ze op de voorgrond. Zoals morgen, met hun Songfestivalact tijdens het uitverkochte jaarlijkse gala van NCG de Vlearmuze.

De een is wat onrustiger dan de ander, maar dat komt vooral doordat er een fotografe van de krant binnenwandelt. De zenuwen gaan pas echt opspelen als ze zaterdag de generale repetitie achter de rug hebben en een paar uur later de Spilbroekhal volstroomt met zo'n zevenhonderd bezoekers, die inmiddels redelijk verwend zijn met een kwalitatief niet mis te verstane gala-avond. "En daarom hebben we ook heel lang en heel intensief gewerkt aan deze act", zegt Marieke Knol.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Achterhoek