Volledig scherm
Longa'30 A1 kon snel weer naar huis. © van internet

Voetballers Woezik lopen van veld na 6-0 achterstand tegen Longa'30: ‘Dit nog nooit meegemaakt’

WIJCHEN - De A-junioren van het Lichtenvoordse Longa'30 hebben zaterdag weinig plezier beleefd aan hun uitwedstrijd in Wijchen tegen Woezik A1 in de vierde divisie.

De Lichtenvoordse ploeg leidde na 18 minuten al met 0-6 in Wijchen, waarna de spelers van thuisclub Woezik besloten van het veld te lopen. Scheidsrechter J. Janssen kon daarop niets anders doen dan de wedstrijd staken.

,,Ik heb dit nog nooit meegemaakt", zegt Longa'30-trainer Sandor Wijkamp. ,,Woezik begon met elf man en er was maar 1 begeleider bij. De grensrechter moest uit de kantine worden gehaald. Na hun tweede blessure stapten ze na 18 minuten van het veld af. Of het echte blessures waren, daar kan ik niet over oordelen.”

,,Mensen van het bestuur van Woezik hebben nog geprobeerd het elftal terug op het veld te krijgen, maar ze wilden niet", vervolgt Wijkamp. ,,Die mensen zaten er erg mee in de maag. Wij zijn perfect door Woezik opgevangen, kregen allemaal een consumptie. Daarna zijn we naar huis gegaan. 1 uur heen in de auto en 1 uur terug voor 18 minuten voetballen.”

De tuchtcommissie van de KNVB moet nu beslissen wat er gaat gebeuren. Het ligt voor de hand dat Woezik wordt gestraft met punten in mindering en een geldboete.

Achterhoek