Volledig scherm
© Polizei Münster

Vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs verliest lading vlak over de grens: dode en vier gewonden

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Goor is woensdagnacht een container met oud ijzer verloren op de A31 bij Gescher, vlak over de grens bij Winterswijk. Een achteropkomende trucker uit Duitsland botste frontaal op de container en liet bij het ongeluk het leven.

De Gorenaar bleek te hebben gedronken en geen rijbewijs te hebben. Bij het ongeluk raakten ook vier inzittenden van drie auto's gewond, zij zijn allen afkomstig uit Duitsland.

De ravage was enorm, nadat in de nacht van woensdag op donderdag de container met oud ijzer op het wegdek van de Duitse snelweg viel. Een 50-jarige chauffeur uit Lingen, die onderweg was naar Gronau, kon de container met oud ijzer niet meer ontwijken en kwam in botsing met de lading. De Duitser overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Nog eens drie auto's kwamen daarop in botsing met het voertuig van de man uit Lingen. Daarbij raakten vier personen lichtgewond.

Gedronken en geen rijbewijs

500 meter van de plek des onheils stond de vrachtwagen van de 42-jarige man uit Goor, die zijn lading had verloren. Bij controle door de Duitse politie bleek de man gedronken te hebben: agenten maten bij hem 0,74 promille. Ook bleek de Gorenaar geen rijbewijs te hebben. De politie heeft tevens een bloedproef gedaan bij de man, om te kijken of hij onder invloed was van drugs.

Hoe de vrachtwagenchauffeur zijn lading kon verliezen, wordt onderzocht door de Duitse politie. De snelweg in de richting van Gronau werd vandaag pas tegen het middaguur weer vrijgegeven.

Achterhoek