Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Vrije School Talander voorlopig niet naar Vierakker

Vrije school Talander verhuis voorlopig nog niet naar Vierakker. Het streven van initiatiefneemster Ingrid Busink om voor januari van Zutphen naar een boerderij op landgoed Hackfort te verhuizen blijkt te voorbarig.

Een boerderij op landgoed Hackfort. Voor januari 2019 wilde de vrije school Talander haar alles rond hebben en lessen geven op de boerderij aan de Beckenstraat in Vierakker. Een te ambitieus streven, waar initiatiefneemster Ingrid Busink nu op terugkomt.

Natuurmonumenten

,,We hebben zo'n vertraging opgelopen dat ik niet durf te zeggen wanneer we wel gaan naar Vierakker verhuizen’’, laat Busink weten over de verhuizing naar de boerderij die eigendom is van Natuurmonumenten. ,,We zijn nog in overleg met Natuurmonumenten en daarna moet de gemeente zich er ook nog over buigen. Verder wil ik er voorlopig niet meer over zeggen.’’

De twee leerkrachten van Talander geven het onderwijs nu nog in het voormalig ROC-pand aan het Vispoortplein in Zutphen. Talander is een coöperatieve vereniging. Ouders, donateurs en sponsoren betalen de school met nog geen twintig leerlingen.

Achterhoek