Volledig scherm
Achterhoekse VVD-ers tijdens het overleg van afgelopen zaterdag met landelijk woordvoerder 'Wonen en bouwen' van de VVD, Daniel Koerhuis. © VVD Achterhoek

VVD-ers willen af van knellende provinciale woonafspraken

VVD-ers uit de zeven Achterhoekse gemeenten roepen de provincie Gelderland op om de knellende regels rondom het aantal te bouwen woningen los te laten.

,,Doordat te lang niet is geanticipeerd op ontwikkelingen, moet er nu een fikse inhaalslag worden gemaakt'', concluderen de partijleden tijdens het overleg met landelijk woordvoerder ‘Wonen en bouwen’ van de VVD, Daniel Koerhuis. ,,De vraag naar woningen moet leidend zijn en niet de maximale aantallen.’’

De VVD-ers willen af van de 'bouwstop' in Gelderland. De knellende provinciale woonafspraken zouden leiden tot krimp in de Achterhoek. ,,De economie in de Achterhoek trekt flink aan. Bedrijven staan te trappelen om uit te breiden, maar omdat er voor nieuwe werknemers niet voldoende gewilde woningen zijn, stagneert de ontwikkeling. Daarom willen wij dat er maatwerk komt en lokaal flexibel ingespeeld kan worden op de actuele vraag”, aldus de Achterhoekse liberalen.

,,Het is opvallend dat Gelderland de meest knellende woonafspraken van heel Nederland heeft’’, zegt VVD Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis. ,,In het gesprek met de Achterhoekse VVD-ers werd mij opnieuw duidelijk dat we iets moeten doen. Daarom ben ik blij dat minister Ollongren aan mij heeft toegezegd dat ze de provincie gaat oproepen om 100.000 woningen te bouwen, waarvan natuurlijk voldoende in de Achterhoek. Een eigen huis is tenslotte belangrijk voor iedereen.”

Achterhoek