Vanaf 12 december rijdt de directe buslijn 56 tussen Borculo en Deventer niet meer. De VVD vreest nu dat ook de nieuwe buslijn 58 tussen Borculo, Lochem en Zutphen geen toekomst heeft als er ook tussen Borculo en Barchem verkeersremmende maatregelen genomen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf 12 december rijdt de directe buslijn 56 tussen Borculo en Deventer niet meer. De VVD vreest nu dat ook de nieuwe buslijn 58 tussen Borculo, Lochem en Zutphen geen toekomst heeft als er ook tussen Borculo en Barchem verkeersremmende maatregelen genomen worden. © Arjan Gotink

VVD wil geen 60 km tussen Borculo en Barchem: ‘Draai besluit terug in belang van buslijn’

BORCULO - Verlaag de maximumsnelheid op de provinciale weg tussen Borculo en Barchem niet naar 60 kilometer per uur. Die oproep doet de VVD in Berkelland vanwege zorgen over het openbaar vervoer.

 1. Een nieuw leven beginnen? Ga eens langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn pont (nog steeds) te koop staan
  PREMIUM

  Een nieuw leven beginnen? Ga eens langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn pont (nog steeds) te koop staan

  Pontbaas Dirk Wijers heeft zijn veerpont en het veerrecht van het Bronkhorster veer inmiddels vijf jaar te koop staan. Er hebben zich het afgelopen jaar twee serieuze kandidaten gemeld, maar beiden haakten toch af. En dus vaart de oude pontbaas (71) gewoon weer heen en weer. Tot hij een overname kandidaat heeft gevonden. ,,Je moet wel een beetje avontuurlijk zijn aangelegd, het is echt geen kantoorbaan”
 2. Huilende Caroline van der Plas (BBB) bij boekpresentatie: ‘Dit wordt over 50 jaar nog gelezen’
  PREMIUM

  Huilende Caroline van der Plas (BBB) bij boekpresen­ta­tie: ‘Dit wordt over 50 jaar nog gelezen’

  HAARLO – Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BBB) houdt het niet meer droog bij het zien van het vrolijke grut dat met de pet van opa op het hoofd voor de camera van Erika Klein Kranenbarg poseert. Na haar succesvolle reportage van mensen in quarantaine tijdens de coronaperiode lijkt het nieuwste document ‘Met de pet rond’ van fotografe Klein Kranenbarg nog meer los te maken.