Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © MarieTherese Kierkels / PVE

Waar in de Achterhoek drink je met carnaval het goedkoopste biertje?

DOETINCHEM - Waar in de Achterhoek drink je met carnaval het goedkoopste biertje? In welke plaatsen moet je met munten betalen en kun je die dan overal inleveren?

Waskupenstad (‘s-Heerenberg)
In ‘s-Heerenberg zijn negen verschillende munten van negen horecabedrijven als betaalmiddel in omloop. Met de munten kan in alle cafés en zalen worden betaald.

Ook de cafetaria’s en gaderobes nemen de munten aan, om het de bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken. Een biertje in Waskupenstad kost €2,40, tien cent meer dan vorig jaar.

Dit zijn de bierprijzen met carnaval.
Volledig scherm
Dit zijn de bierprijzen met carnaval. © Rik Bors

Leutekum (Doetinchem)
Hoewel in Leutekum enkele horecagelegenheden nog een eigen munt hebben die alleen op die plek in te leveren is, doen steeds meer cafés en restaurants mee met de algemene munt. Het Leutje is te gebruiken in de Spiegeltent en in 14 andere restaurants, bars en cafés.

Een deel van de opbrengst van het Leutje komt ten goede aan Stichting Carnaval Leutekum. De munten koop je bij de automaten in de Grutstraat of Waterstraat, op het Simonsplein of in de Spiegeltent, voor €2,50 per stuk. Een biertje koop je hier voor een muntje.

Grolle (Groenlo)
In Grolle is er een carnavalsmunt waarmee je in elke horecagelegenheid kan afrekenen. Je betaalt in Grolle €2,50 voor je biertje. Een deel van de opbrengst gaat naar Carnavalsvereniging de Knunnekes.

Zillewold (Silvolde)
Bestel je in Zillewold een biertje, dan betaal je met munten. Het is wel goed opletten: elk café heeft zijn eigen munt en deze kan je alleen bij dat café uitgeven. De prijzen voor het bier zijn wel gelijk. Bij zowel ‘t Centrum als ‘t Molentje koop je een biertje voor €2,30.

Snuuterderp/Mölledarp (Wehl/Nieuw-Wehl)
De prijs van een biertje bij het tentfeest van de Mölledraejers in Mölledarp ligt op €2.-. Zij maken gebruik van munten voor de betaling.

In Snuuterderp zijn er cafés waar je met contact geld of pinpas kunt betalen en een aantal cafés met een eigen munt. De munten kunnen gebruikt worden waar ze zijn gekocht. 

 1. Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’
  PREMIUM

  Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’

  Herman de Grijff wordt woensdag 100 jaar. De Zutphenees had dat groots willen vieren, maar zit vanwege de coronacrisis alleen thuis als hij de eeuw aantikt. Geen feestje dus voor Herman en dat spijt hem zeer. Zijn jongste zoon Martin maakte een Facebookpagina - ‘Opa De Grijff’ - om zijn vaders leed te verzachten. Daar kunnen mensen hun felicitaties en berichten kwijt.
 2. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Achterhoek