Volledig scherm
Dahlia's, dahlia's, dahlia’s. © Jan Ruland van den Brink

Wagens van bloemencorso Winterswijk zijn nu als maquette te zien

WINTERSWIJK - Het bloemencorso van Winterswijk is zondag 26 mei al in het klein te zien. In de zaal van café Willinks staan van 12 tot 17 uur de maquettes, die de corsobouwers van hun ontwerp hebben gemaakt.

,,Het gaat om de maquettes van bijna alle A- en B-wagens”, zegt Peter ten Hagen van de belangengroep van de bouwers van een dahliawagen. ,,Dat zijn er bijna twintig. De meeste zijn op een schaal van 1 op 10. Er zijn ook tekeningen van wagens.”

Enthousiasmeren

Het laten zien past in de extra activiteiten die de bouwers van de corsowagens organiseren om dorpsgenoten te enthousiasmeren om ook mee te doen. ,,Vorig jaar hebben we dit voor het eerst gedaan. Het is voor ons een zoektocht om mensen te vinden die mee willen werken of zelf een wagen willen bouwen.”

De wagenbouwers richten zich vooral op kinderen, in de hoop dat die van jongsaf mee willen werken aan het bloemencorso. Net als vorig jaar zijn er kleurplaten uitgedeeld op alle basisscholen. Daar doen enkele honderden kinderen aan mee, op zondag 27 mei staat tegenover elke ingeleverde tekening een ijsje en de kans op een prijs.

,,Voor de kinderen uit groep 7 en 8 hebben we een ontwerpwedstrijd georganiseerd.” Die aandacht voor de jeugd leverde vorig jaar een extra aantal kleine wagens in het bloemencorso op.

Helpen

De wagenbouwers gebruiken de maquetteshow ook om potentiële wagenbouwers te helpen. Ten Hagen: ,,Tijdens de presentatie lopen er ervaren bouwers rond, die kunnen vertellen waar je bij het bouwen van een wagen aan moet denken.”

Het bloemencorso van Winterswijk wordt georganiseerd door de Vereniging Volksfeest. De wagens met dahlia’s rijden op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus door de straten.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek