Volledig scherm
Het is Sint-Maarten en dus lopen kinderen lopen met lampionnen langs de deuren, zingen een liedje en hopen te vertrekken met een handvol snoep. Ook in Ruurlo. Hier bellen Tess en haar moeder Nathalja aan bij Sander. © Arjan Gotink

Wat lekkers als beloning voor liedje op Sint-Maarten

De kou buiten trotserend trokken kinderen in Ruurlo vanavond met lampionnen langs de huizen om Sint-Maarten te vieren. Zodra de voordeur van een woning openzwaaide, hief de jeugd een liedje aan. In de hoop te worden beloond met wat lekkers.

Voorafgaand aan de tocht langs de huizen, hadden de kinderen zich eerst verzameld in de Willibrorduskerk. Muzikaal ondersteund door De Sleppers zongen ze liedjes. Daar, in het kerkgebouw, kregen de kinderen ook het verhaal over Sint-Maarten voorgeschoteld.

Na de samenzang in de Willibrorduskerk maakte de stoet een rondgang door het dorp. De lampionnen die ze bij zich droegen, zorgden voor een fraai tafereel in de donkerte. Bij terugkeer in de kerk wachtte de kinderen een warme versnapering. Vervolgens konden ze langs de deuren.

Achterhoek