De waterkering langs het fietspad die is aangelegd in opdracht van waterschap om overlast bij hoogwater in de Buurserbeek voor passerende fietsers te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterkering langs het fietspad die is aangelegd in opdracht van waterschap om overlast bij hoogwater in de Buurserbeek voor passerende fietsers te voorkomen. © Carlo ter Ellen DPG Media

‘Waterfietsen’ bij hoogwater in Buurserbeek hoeft niet meer bij Rietmolen, door 72 meter lange keerwand

RIETMOLEN - ‘Waterfietsen’ doordat je tot je knieën door het water moet onderdoor de N18 bij Rietmolen behoort tot het verleden. 

 1. Rekkense dahliapracht feestelijk verlicht

  Rekkense dahlia­pracht feestelijk verlicht

  REKKEN - Met het sombere weer van zaterdag besef je: de herfst begint. Rekkenaren weten dat het met de komst van nachtvorst dan snel gedaan is met de pracht van dahlia's. De bloemenweelde van de dahliatuin rond de eind-18e eeuwse Piepermolen werd daarom zaterdag nog één keer feestelijk verlicht. Publiek kon schuilen onder het doek van partytenten, terwijl muziekvereniging Crescendo voor extra sfeer zorgde. Nog een kleine drie weken zijn de circa 300 dahliarassen hier te bewonderen; maandag 17 oktober wordt het ‘loof’ gemaaid en het gros van de knollen verkocht.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’