Volledig scherm
Johan Derksen komt dit weekend naar Lochem. © ANP Kippa

Weekendtips! Busbrugfestival in Zwolle en Johan Derksen komt naar Lochem

Het weekend staat weer voor de deur en dus is het weer tijd voor onze wekelijkse rubriek ‘weekendtips’. Heb je nog geen idee wat je dit weekend gaat doen? Wellicht bieden deze uitjes uitkomst!

Busbrugfestival - De busbrug over het station in Zwolle wordt zaterdag officieel geopend. De gemeente heeft een festival georganiseerd voor de opening. ‘s Ochtends vindt voor aangemelde hardlopers een hardloopevenement plaats en ‘s middags kan eenieder een kijkje nemen op de nieuwe busbrug. Ook vinden er optredens van theatermakers en muzikanten plaats.

Blues - Johan Derksen brengt dit weekend de blues naar Lochem. De voetbalanalist staat zaterdagavond in de Lochemse schouwburg met een show over de bluesmuziek.

Museumnacht - Kunstliefhebbers kunnen vrijdagavond een museumnachtrondleiding volgen in Apeldoorn. Tijdens de museumnachtrondleiding kom je langs diverse kunstwerken waar de gids je meer over gaat vertellen. Je bekijkt ze met je zaklamp en geniet daarnaast nog van een gratis consumptie. De start is om 20.00 uur bij het kunstwerk De Kus op het stationsplein. Deelname kost  7,50 euro.

Vogelexcursie - Zin om de natuur in te gaan? De Oostvaardersplassen biedt voor verschillende vogelsoorten een perfecte plaats om ongestoord hun leefstijl voort te zetten. Aanstaande zondag start om 12.00 uur een excursie om vogels in de Oostvaardersplassen te spotten. De excursie duurt tot 14.00 uur en kost een tientje per persoon.

Trailrun - In het Woldlakebos in nationaal park de Weerribben vindt zaterdag de tweede rietsnijderstrailrun plaats. Rondom het Woldlakebos wordt in de winter het riet gesneden door de rietsnijders, en dit maakt het parcours bijzonder. Er wordt een route van 5 kilometer uitgezet die de deelnemers maximaal drie keer kunnen lopen.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Achterhoek