Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Werkloosheid in Achterhoek nadert laagterecord

DOETINCHEM - Eind april waren er nog 3.756 mensen in de acht Achterhoekse gemeenten met een ww-uitkering. Het laagterecord van voor de crisis die begon in 2008 komt daardoor in zicht.

Het aantal ww-uitkeringen is in de maand april gedaald met 150. Ten opzichte van een jaar geleden is dit aantal zelfs met duizend verminderd. Hierdoor komt het laagterecord van eind 2008 in zicht. Toen stond de teller in de Achterhoek op 3.260 ww-uitkeringen. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Muziek en cabaret in nieuw theaterseizoen DRU
  PREMIUM

  Muziek en cabaret in nieuw theatersei­zoen DRU

  ULFT - Kindervoorstellingen, klassieke muziek, cabaret, popmuziek, ballet, moderne dans. In de Dru Cultuurfabriek in Ulft gaat dit weekeinde het nieuwe theaterseizoen van start. Bekende namen zijn onder meer Viggo Waas, Daniel Lohues en Paul Haenen, maar er is ook ruimte voor een lokale vereniging als het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Vanwege het tienjarig jubileum van de DRU zijn er veel artiesten die met een jubileumtour langskomen.
 2. Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraadse Nathals-bier
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraad­se Nat­hals-bier

  TOLDIJK - Rebels, eigenwijs, een beetje country, trots op de Achterhoek en vooral niet te moeilijk. Zo omschrijft Tijn Spekkink zijn Nathals, het bier dat nu twee jaar bestaat. Tijd om terug én vooruit te kijken met de 30-jarige Toldijker, die zeer openhartig is over de moeilijke start met Nathals, de worstelingen in zijn tienerjaren en zijn toekomstdroom: een eigen feest met goede muziek en een potje bier. ,,Met de eenvoud als kracht.”

Achterhoek