Grensovergang Oldenkotte in vroeger jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Grensovergang Oldenkotte in vroeger jaren. © Ansichtkaart Archief Rekken

Wil je de Duitse grens over in Oldenkotte? Is de slagboom dicht: Scheisse!

columnScheisse! Wil je als Achterhoeker de Duitse grens over bij Oldenkotte? Is de slagboom dicht! Er staan zwaarbewapende, extreemrechtse militairen, die de macht in ons buurland hebben overgenomen. Fictie? Nee, bijna waren we als Achterhoekers en Tukkers buren geworden van een dictatuur. Van een keizerrijk zelfs!

 1. Elektrische auto grootste concurrent van Twentse Cindy voor broodnodig medicijn: ‘Voel me net een junk, op zoek naar drugs’
  PREMIUM

  Elektri­sche auto grootste concurrent van Twentse Cindy voor broodnodig medicijn: ‘Voel me net een junk, op zoek naar drugs’

  OLDENZAAL - Eerst waren er de lichamelijke klachten. Elf weken na de geboorte van haar derde kind. Toen er geen oorzaak duidelijk werd, maar de klachten bleven, volgde een zware depressie. Slechts één medicijn hielp haar er uiteindelijk bovenop. Maar deze ‘laatste strohalm’ is tijdelijk niet verkrijgbaar en Cindy Elsjan vreest de dag dat haar laatste doosje leeg is.
 2. Nieuw leven beginnen? Ga langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn IJsselpont (nog steeds) te koop staan
  PREMIUM

  Nieuw leven beginnen? Ga langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn IJsselpont (nog steeds) te koop staan

  Pontbaas Dirk Wijers heeft zijn veerpont en het veerrecht van het Bronkhorster veer inmiddels vijf jaar te koop staan. Er hebben zich het afgelopen jaar twee serieuze kandidaten gemeld, maar beiden haakten toch af. En dus vaart de oude pontbaas (71) gewoon weer heen en weer. Tot hij een overnamekandidaat heeft gevonden. ,,Je moet wel een beetje avontuurlijk zijn aangelegd, het is echt geen kantoorbaan”