Wilde achtervolging en vier arrestaties bij Wehl na ontsnappingspoging gevangenis Zutphen

VideoWEHL - Na een ontsnappingspoging uit de gevangenis van Zutphen zijn zondag vier personen aangehouden op de N813 bij Wehl. Dat gebeurde na een wilde achtervolging van de Nederlandse en Duitse politie, waarbij een waarschuwingsschot werd gelost.

Of de aangehouden personen iets met die uitbraakpoging te maken hebben, onderzoekt de politie momenteel. ,,Toen we deze auto in het oog kregen, was dat voor ons aanleiding om de achtervolging in te zetten’’, vertelt een woordvoerder van de politie. 

Volgens haar probeerden de inzittenden van de auto aan de politie te ontkomen. Drie personen werden later aangehouden bij Wehl, een ander bij Zevenaar. ,,Die personen zouden iets met de ontsnappingspoging te maken kunnen hebben, dat onderzoeken we nu.’’

Waarschuwingsschot

Bij de achtervolging werd ook een waarschuwingsschot gelost. De banden van de Volkswagen Golf, waarin de verdachten probeerden te vluchten, raakten lek tijdens de wilde rit. Of het waarschuwingsschot gericht was op de lucht of de banden, kan de politiewoordvoerder niet zeggen.

Bij de actie was ook een aantal onopvallende Duitse politiewagens betrokken.

Aanhouding bij Wehl.
Volledig scherm
Aanhouding bij Wehl. © Persbureau Heitink

Achterhoek