Winnaar Musical Award krijgt hoofdrol Steengroevetheater

WINTERSWIJK – Musical Award winnaar Renée van Wegberg (35) is aangetrokken als hoofdrolspeelster voor de symfonische rockopera ‘De Freule’, deze zomer in het Steengroevetheater Winterswijk.

Musicalster Renée van Wegberg speelt de hoofdrol in het Steengroevetheater komende zomer in Winterswijk.
Volledig scherm
Musicalster Renée van Wegberg speelt de hoofdrol in het Steengroevetheater komende zomer in Winterswijk. © Isabeau Bosscher

Met het contracteren van de veelgevraagde actrice en zangeres heeft regisseur en scriptschrijver Jasper Verheugd de ‘droomkandidaat’ gevonden voor de rol van freule Judith van Dorth (1747-1799). Die werd wegens 'landverraad’ ter dood veroordeeld in Winterswijk. 

Met de in Horst (Limburg) geboren en opgegroeide Renée van Wegberg denkt het artistieke team een veelzijdig talent te hebben gestrikt.

Ze is volgens de regisseur geknipt om zowel de muziekstukken als de verschillende leeftijden van deze freule kan overbrengen in de ambiance van de steengroeve. Die wordt eens per jaar omgetoverd tot openluchttheater, en trekt dan duizenden bezoekers uit het hele land.

Winnaar van twee belangrijke musicalprijzen

Van Wegberg voltooide haar opleiding aan de muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en was te zien in onder meer de musicals ‘Annie’, ‘We Will Rock You’ en ‘Wicked’. Ze won in 2018 en 2020 de Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in respectievelijk ‘Liesbet List, de Musical’ en ‘Fun Home’.

Audities volgen nog

Artistiek team en producent van het Steengroevetheater zijn er nog niet in geslaagd een geschikte ‘tegenspeler’ voor Van Wegberg te vinden. Het gaat om de rol van Engelbert Croockeus, de oudere huisvriend en geheime liefde van de freule. Eind deze maand volgen audities voor de cast, het koor en de orkestleden. 

De voorstellingsdagen zijn di. 11, wo. 12, vr. 14 en za. 15 augustus 2020 (20.00 uur). Toegangskaarten voor ‘De Freule’ zijn te koop via Theater De Storm.

Achterhoek