Volledig scherm
Het Gasthuus in Winterswijk: achttien appartementen en een ouderencentrum op de begane grond. © dG

Winterswijk krijgt eindelijk een eigen ontmoetings- en activiteitencentrum voor ouderen

WINTERSWIJK - Na zes jaar discussie en plannen maken krijgt Winterswijk definitief een ontmoetings- en activiteitencentrum voor ouderen. Dankzij een eenmalige subsidie van 99.500 euro van de gemeente heeft de stichting die 't Gasthuus gaat exploiteren de financiering nu zo goed als rond. Alleen een bijdrage van 25.000 euro van de provincie is formeel nog niet beklonken.

,,Hier zit een heel gelukkig man", zei bestuurslid Anton Reuvekamp gisteren namens de ouderenorganisaties die de komst van het ouderencentrum hebben gerealiseerd. De gemeentesubsidie was de laatste grote horde die nog moest worden genomen, nadat de eigenaar van de woonzorg-appartementen boven het centrum ook anderhalve ton had ingebracht.

Voor 11.000 55-plussers 

't Gasthuus krijgt een 300 vierkante meter grote zaal met keuken, bar en toiletruimtes, bedoeld voor allerlei activiteiten voor de ruim 11.000 55-plussers in Winterswijk. Organisaties als Wenters Plus met 600 leden en de ouderenbonden gaan er hun activiteiten houden, op zondagmiddag is er een ontmoeting voor alleenstaanden, er kan gekookt worden, er worden cursussen en voorlichtingsavonden georganiseerd en er is een vrije inloop met ontmoeting, kaarten en biljarten.

Het centrum, op de hoek van de Gasthuisstraat en Misterstraat, zal zeven dagen per week geopend zijn en wordt gerund door vrijwilligers. Daarvoor is de stichting die het centrum runt nog naarstig op zoek naar bar- en keukenpersoneel, want het centrum moet al vanaf 1 april gaan draaien.

Achterhoek