Volledig scherm
PREMIUM
De eekhoorn, nummer 1 op de lijst met aangetroffen zoogdieren in Winterswijkse tuinen. © Ecologisch adviesbureau Silvavir

Winterswijkse tuinen zitten vol wild, bewijst de wildcamera

WINTERSWIJK - Ze zijn gek op noten, maar een blikje sardines in een Winterswijkse tuin trekt ook de aandacht van eekhoorns. Het blikje wordt besnuffeld, maar eten kan de eekhoorn niet, de geur ontsnapt alleen via kleine gaatjes. De knager heeft niet in de gaten dat zijn speurtocht naar voedsel zojuist is gefotografeerd.

De foto van de snuffelende eekhoorn is er een van 1100 waarnemingen, die sinds mei in tuinen in en rond Winterswijk zijn gedaan. Een digitale camera, die reageert op beweging en temperatuurverschillen, maakt de opnames. Na een maand wordt de camera opgehaald en worden de resultaten geanalyseerd.

Het grootste deel van de opnames wordt niet gebruikt, zegt Roy Mol van ecologisch adviesbureau Silvavir. ,,Ik denk dat 80 tot 90 procent van de gefotografeerde dieren katten zijn.”

En daar gaat het onderzoek ‘Wildcamera – zoogdieren in de achtertuin’ niet over. Het gaat om de andere soorten: egel en bosmuis, vos en steenmarter, ree, konijn, huismuis, boommarter en bunzing.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Een haas in de tuin. © Ecologisch adviesbureau Silvavir
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek