Volledig scherm
SV Kerkloo-vertegenwoordigers en vader en zoon Gunnewijk in de stal aan de Apedijk die in de wandelroute is opgenomen. De wandeling wordt nu een week later gehouden. © Frans Nikkels

Winterwandeling SV Kerkloo
afgelast vanwege slecht weer

EIBERGEN - De winterwandeltocht van Schietvereniging Kerkloo van zondag wordt afgelast. Dat heeft de SV Kerkloo zaterdagmiddag bekendgemaakt. Reden is de verwachte overvloedige neerslag, morgen.

“Als er maar 35 wandelaars komen, is er ook weinig aan”, motiveert Gerrit Stomps van de organisatie. Vorig jaar trok de eerste versie van het initiatief ruim het tienvoudige.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt de wandeling verplaatst naar zondag 17 februari. Een van de hoogtepunten van de wandeling over 7 en 10 kilometer is de doorkomst door de rundveestal van de familie Gunnewijk aan de Apedijk tussen Eibergen en Rekken.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Achterhoek