Zo beleefde Doetinchem een surrealistische kampioensavond

videoDOETINCHEM - De sfeer in de Doetinchemse binnenstad was gisteren uiterst kalm. Sfeerverslag van een surrealistische kampioensavond.

Zou een kampioenswedstrijd van een Nederlandse club ooit door zo weinig mensen zijn gevolgd in de stad waar de titel wordt behaald? Straten in de Doetinchemse binnenstad zijn zo goed als uitgestorven, terwijl Ajax op De Vijverberg het 34ste landskampioenschap in de clubhistorie binnensleept.

Lees hier ons liveblog van gisteren terug.

Wie door het centrum loopt, merkt daar niets van. Kroegen zitten op slot of gaan snel dicht, terwijl enkele Ajax-fans vertwijfeld een plek zoeken om de wedstrijd te zien. Maar die is er niet. ,,Alles zit dicht, we kunnen hier nergens kijken.

Erg jammer’’, zegt Marthijn Soesbergen (35) uit Doetinchem, die een Ajax-shirt onder zijn trui draagt en al van kleins af aan fan is van de club. Samen met zijn vriendin Adriënne Huizer (29) wil hij de titel van zijn club beleven in hun stad, maar dat blijkt onmogelijk; de Doetinchemmers komen overal voor een dichte deur.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Ajax-fans maken een lolletje met elkaar op het terras op het Simonsplein in Doetinchem. ‘Wegwezen', krijgt fan Werenr Burghout te horen, de enige met een Ajax-shirt aan. © Theo Kock
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek