Het uitzicht vanaf de Martinitoren in Doesburg kan de komende jaren aanzienlijk veranderen: de regels voor het plaatsen van zonnepanelen op daken in het oude centrum worden versoepeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitzicht vanaf de Martinitoren in Doesburg kan de komende jaren aanzienlijk veranderen: de regels voor het plaatsen van zonnepanelen op daken in het oude centrum worden versoepeld. © Jan Ruland van den Brink

‘Zonnepanelen in beschermd stadsgezicht Doesburg moeten kunnen’, gemeente versoepelt regels

DOESBURG  - Zonnepanelen op oude huizen in de historische binnenstad van Doesburg? Moet kunnen, vinden inwoners nu ook. Dat blijkt uit een enquête. De gemeente wil de regels daarom versoepelen. 

0 reacties

 1. Vakantiekrapte slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’
  PREMIUM

  Vakantie­krap­te slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’

  De personeelsbezetting in de ouderenzorg en thuiszorg is in de zomer altijd al een uitdaging, maar dit jaar is het extra lastig om de roosters rond te krijgen. Een hoger ziekteverzuim en quarantaines maken dat zorginstellingen alle zeilen moeten bijzetten. ,,Het is echt zoeken naar waar nog lucht zit”, zegt directeur Thuiszorg Martin Plant van Carinova in Deventer.
 2. Een stukje oorlogsgeschiedenis langs de IJssel: ‘Elke wederopbouwboerderij heeft een verhaal’
  PREMIUM

  Een stukje oorlogsge­schie­de­nis langs de IJssel: ‘Elke wederop­bouw­boer­de­rij heeft een verhaal’

  De bevrijding van Nederland in 1945 bracht behalve vreugde ook veel schade met zich mee. Zo zijn er in de laatste oorlogsmaanden talloze boerderijen gesneuveld. Ook langs de IJssel. De wederopbouw van boerderijen na de Tweede Wereldoorlog was een gestructureerde operatie. Fred van der Mije uit Baak is in de ban geraakt van de grootschalige wederopbouw en conserveert deze informatie voor Stichting IJsselhoeven. ,,We willen de geschiedenis niet verloren laten gaan.’’

Achterhoek