De Fries Marcel Schoo is in Lochem op weg naar de winst in de sprint 1600-klasse tijdens één van de autocrossedities in Lochem.
Volledig scherm
PREMIUM
De Fries Marcel Schoo is in Lochem op weg naar de winst in de sprint 1600-klasse tijdens één van de autocrossedities in Lochem. © Jan Houwers

Zonnepanelen verdrijven autocross in Lochem

Komt er met de komst van het zonnepark op een perceel aan de Kanaaldijk in Lochem een einde aan bijna 50 jaar traditie met autocrossen? Het bestuur van Auto Cross Club Laren (ACCLa) vreest van wel. ,,Exploitant TPSolar zegt in de publiciteit afspraken met ons te hebben gemaakt over een alternatieve locatie en een jaarlijkse bijdrage van 2500 euro als wij meerkosten hebben. Wij weten alleen van niets. Er is helemaal geen alternatieve locatie,’’ zegt voorzitter Gerard Lokate.

Komende maandag neemt de gemeenteraad van Lochem een besluit over een zogenaamde ‘Verklaring van geen bedenkingen’ voor het geplande omvangrijke zonnepark van TPSolar. Als een meerderheid van de raad instemt met deze verklaring is het college van Lochem een stap dichterbij het verlenen van een omgevingsvergunning. Dat zou beteken dat de jaarlijkse autocross in ieder geval niet meer mogelijk is op de huidige locatie tussen de Berkel en het Twentekanaal.  

Achterhoek