Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Belg die al 8 jaar wordt gezocht aangehouden op camping in Brabant

Een Belg die al sinds 2011 door de politie wordt gezocht, is donderdagavond op een camping in Bergen op Zoom aangehouden. 

De man (46) ontsnapte acht jaar geleden uit zijn bewaring in België. Hij moest daar een lange gevangenisstraf uitzitten voor zware mishandeling en brandstichting. 

Chalet

De Belg was al jaren op de vlucht en hoopte in Nederland een vrij leven op te bouwen. Omdat er signalen waren dat de man zich op zou houden rondom Bergen op Zoom, werd door rechercheurs een onderzoek ingesteld. Na een speurtocht van enkele dagen wees het spoor naar een camping. 

Een politieteam trad daar rond 22.00 uur een chalet binnen, waar de man werd aangehouden. Hij zit vast en wordt aan de Belgische justitie overgedragen. 

  1. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

    Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

    Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.