Chauffeur overlijdt bij snelwegdrama: A67 nog hele nacht dicht nadat tankwagen in brand vliegt

updateBij het ongeval op de A67 bij de grens met België is een vrachtwagenchauffeur overleden. Dat meldt de gemeente Mol (BE) dinsdagavond. De snelweg blijft vermoedelijk tot woensdagochtend in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Een tankwagen kwam dinsdag rond 15.40 uur met twee andere vrachtwagens in botsing en vatte vlam. De tankwagen die vlam vatte, bevat een brandbaar alcoholproduct. Inmiddels is de wagen geblust. Na controle is vastgesteld dat de brandende tankwagen geen lek meer vertoont. Het gevaar voor de directe omgeving is daarmee geweken.

De inhoud van één van de vier tankcompartimenten is volledig opgebrand. De inhoud van de overige drie tankcompartimenten zal dinsdagavond worden overgepompt naar een andere tankwagen. Dat gaat een paar uur duren.

Route vermijden

Op de nabijgelegen parkeerplaats is een commandopost ingericht. Verschillende brandweerkorpsen vanuit Nederland en België rukten uit om de tankwagen te koelen. Volgens het Verkeerscentrum in België is de snelweg in beide richtingen volledig afgesloten. Dit zal volgens de gemeente Mol vanwege bergingswerkzaamheden waarschijnlijk nog tot woensdagochtend duren.

Er is een omleiding ingesteld via Arendonk, Reusel, Bladel en Eersel. Het is daar al ‘bijzonder druk'. De gemeente Mol vraagt automobilisten deze route te vermijden. De Reuselseweg tussen de dorpskern van Postel en de grens met Nederland is dinsdagavond weer opengesteld voor het verkeer.

Een tankwagen staat in brand op de A67 bij de grens met België.
Volledig scherm
Een tankwagen staat in brand op de A67 bij de grens met België. © fotopersburo Bert Jansen / Rico Vogels
Een tankwagen staat in brand op de A67 bij de grens met België.
Volledig scherm
Een tankwagen staat in brand op de A67 bij de grens met België. © fotopersburo Bert Jansen / Rico Vogels
Op de A67 bij de grens met België is dinsdagmiddag rond 15.40 uur een ernstig ongeluk gebeurd met meerdere vrachtwagens.
Volledig scherm
Op de A67 bij de grens met België is dinsdagmiddag rond 15.40 uur een ernstig ongeluk gebeurd met meerdere vrachtwagens. © fotopersburo Bert Jansen / Rico Vogels
  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”