Volledig scherm
Mark van den Oever © ANP

Diepe verontwaardiging bij Kamp Vught over Jodenuitspraak voorman Farmers Defence Force

Bij Nationaal Monument Kamp Vught is met diepe verontwaardiging gereageerd op de uitspraken van Mark van den Oever uit Sint Hubert, voorman van Farmers Defence Force. Die vergeleek de manier waarop boeren worden behandeld met de situatie van de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

,,Een onvoorstelbaar domme uitspraak”, laat directeur Jeroen van den Eijnde van Kamp Vught in een felle reactie weten aan Omroep Brabant. “Deze uitspraak getuigt van nul procent verstand, nul procent historisch besef en nul procent empathie. Hoe dom kun je zijn? Dit doet de boerenzaak duidelijk geen goed”, aldus de directeur.

Van den Oever deed zijn uitlatingen vrijdagmorgen in het provinciehuis in Den Bosch, waar toen opnieuw werd gesproken over de stikstofproblematiek. Later op de dag trok hij zijn woorden niet in.

  1. David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’
    PREMIUM

    David (50) is kroegbaas in ‘spookstad’ Wuhan: ‘Er is hier veel paniek’

    De Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus, is onder quarantaine gesteld. De elf miljoen inwoners kunnen geen veerboten of vliegtuigen meer gebruiken om de stad te verlaten. David Wilmots (50) uit België runt in Wuhan twee cafés en kon net voor de lockdown nog op vakantie naar Vietnam. ,,We hebben geluk gehad, want intussen zit alles potdicht. Niemand kan nog bewegen. Wuhan begint op een spookstad te lijken.”