Volledig scherm
PREMIUM
David en Arjan © Joost Hoving

‘Dit kan de zwartepietendiscussie oplossen’

David en ArjanDavid en Arjan (r.) van geluksplatform 365 Dagen Succesvol delen hun lessen voor een leuker leven.

Wat nou als die hele zwartepietendiscussie de schuld is van Henny Huisman? Dat is minder vreemd dan je misschien denkt. In mijn hoofd ging het de afgelopen week zo: ik schaamde me kapot. Voor al die agressiviteit op straat, voor het uitzinnige rioolracisme op sociale media en op spandoeken, voor de ingegraven koppigheid en het totale gebrek aan inlevingsvermogen.

Die avond zaten we aan tafel en zoals altijd bespraken we voordat de maaltijd startte kort waar we die dag blij mee waren. Mijn dochter had haar antwoord paraat: ,,Win-win’’, zei ze. Verbaasd keken mijn lief en ik haar aan. Win-win? Als in: poeh-poeh of nou-nou?

Ze begon het uit te leggen. ,,We hebben het op school gehad over win-win. Je kunt pas zelf winnen als iemand anders wint. Zoek wat goed is voor iedereen!’’ Triomfantelijk keek ze rond, alsof ze zojuist het vuur had uitgevonden. En misschien was dat ook wel zo.

  1. De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond
    PREMIUM
    recensie

    De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond

    Vorig jaar nog, het jaar waarin hij 75 zou zijn geworden, werd Robert Long (1943-2006) geëerd met een hommage door onder anderen Richard Groenendijk, Karin Bloemen en Gerard Cox. Nu is er dan De dag dat ik Robert Long ontmoette... waarin Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot een muzikale ode brengen aan de zanger en kleinkunstenaar, die zijn werk met zoveel engagement, satire en cynisme kruidde (kerk, macht, het benepen burgerdom), maar evenzeer een gevoelige en liefdevolle tekstdichter was.