Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © REUTERS

Docente wordt thuis mishandeld in Naaldwijk tijdens online les: de hele klas is getuige

Een docente van ISW Hoogeland in Naaldwijk is gisteren slachtoffer geworden van huiselijk geweld terwijl zij via een videoverbinding les gaf aan een klas. Dat heeft de school per brief aan ouders en verzorgers van leerlingen laten weten. 

Een woordvoerster van de school bevestigt het voorval aan deze krant. Er is inmiddels aangifte gedaan tegen de man die verdacht wordt van de mishandeling. ,,De politie is er ook bij betrokken geweest en heeft slachtofferhulp ingeschakeld voor de kinderen en ouders die daar behoefte aan hebben.”

De woordvoerster kan niet ingaan op wat er precies is gebeurd. ,,Er heeft een incident met huiselijk geweld plaatsgevonden tijdens een online les.” 

Naar omstandigheden goed

Met de docente gaat het inmiddels naar omstandigheden goed. Volgens de woordvoerster zijn de kinderen en ouders ontzettend geschrokken. Het is nog niet duidelijk of de lerares voorlopig les blijft geven. 

Uit de brief die de school heeft gestuurd naar ouders en verzorgers van leerlingen, blijkt dat er ook beeld rondgaat van de mishandeling. 

‘We zouden u willen vragen om dit met uw zoon/dochter te willen bespreken en eventueel beelden te laten verwijderen. Het voorval zelf heeft al meer dan voldoende impact op de betreffende docent.’

  1. Niet met klamme handen bij de telefoon, wel bloemen van de minister op ‘nationale slaagdag’

    Niet met klamme handen bij de telefoon, wel bloemen van de minister op ‘nationale slaagdag’

    Het had de dag moeten zijn dat eindexamenleerlingen in het hele land met klamme handen bij de telefoon zaten. Maar zonder een centraal eindexamen stond bij heel veel leerlingen het slagen of zakken allang vast. Toch proberen ze er op het Udens College het beste van te maken, met een cocktail, een band, galakleding én onder toeziend oog van minister Arie Slob. ,,Misschien heeft dit diploma juist wel iets extra's.”